Skip Navigation

Jouw Milieuverzekering Toolkit

 

Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met milieuaansprakelijkheden. Door een toenemend publiek bewustzijn en strengere milieuwetgeving worden bedrijven vaker aansprakelijk gehouden voor milieuschade. Denk bijvoorbeeld aan een raffinaderij waar een lekkende olietank en vervuild bluswater kunnen zorgen voor overlast tot in de wijde omtrek. Maar ook een sportschool kan te maken krijgen met vervuiling die de omgeving raakt. En een transporteur van goederen kan geconfronteerd worden met een vervuiling tijdens transport.

Wij kijken altijd naar verzekeringsoplossingen op maat en bieden een dekking die past bij de wensen van de klant. Denk hierbij aan schade aan de biodiversiteit, schade gedurende het transport, een eigen locatiedekking, bedrijfsstilstand, werken bij derden etc.

Bovendien bieden wij standaard onze PIER (Pollution Incident and Environmental Response) service aan. Zo krijgen bedrijven assistentie precies wanneer dat nodig is. Lees hieronder over onze producten en services. En kun je toch niet vinden wat je zoekt? Neem gerust met één van ons contact op!

Voorwaarden & Aanvraagformulier

 

Milieuverzekering

Voorwaarden

Download onze EnviroPro voorwaarden

Download

Milieuverzekering

Aanvraagformulier

Download het aanvraagformulier

Download

Milieuverzekering

10 gesprekspunten

Voor de verkoop van milieuverzekeringen van AIG

Download

Milieuverzekering

Winning with AIG

Bekijk onze underwriting Risk Fit

Winning with AIG
 

Best Fit & Minimumpremie

Best Fit

Onderstaande bedrijven kunnen onder meer bij ons terecht. Hiernaast zijn wij altijd beschikbaar om oplossingen te bieden voor bedrijven die hier niet genoemd staan.  

- Maakindustrie
- IPPC bedrijven (energie-, metaal-, minerale- en chemische industrie)
- Afvalverwerking en recycling
- Diensten: water, gas, elektriciteit
- Logistiek en transport
- Opslag
- Onroerend goed

Minimumpremie

De minimumpremie bedraagt € 5.000,- per periode.

Bovendien hebben wij mogelijkheden om het risico van verzekerde voor 3 jaar bij ons aan te brengen. Voor deze periode werken we met een stretched limit waarbij verzekerde een aantrekkelijke premie kan verwachten. Dit biedt ook kleinere bedrijven de mogelijkheid hun risico bij ons onder te brengen.

 
 
 
 

Dekkingsuitbreidingen

Ondergrondse opslagtanks

Transport van lading

Asbestdekking

Tevens dekking voor sanering van bodem, grond- en oppervlaktewater

Mogelijkheden voor historische verontreinigingen

Bedrijfsschade

 
 

Voorbeelden van schades

Een klant in de apotheek kwam in contact met vloeibare fenol nadat een werknemer de stof per ongeluk liet lekken. Afhankelijk van de duur van de blootstelling en vrijgekomen hoeveelheid, kan ingeademde fenol de longen irriteren. Een langere blootstelling kan onder meer spierspasmen en coördinatieverlies veroorzaken. De hulpdiensten hielden zich eerst bezig met de gewonde en evacueerden de klanten voordat een gespecialiseerd team de gemorste vloeistof begon te reinigen. Het is belangrijk om te weten dat veel huurders in winkelcentra een risico lopen op schade eisen in verband met het milieu. Hoewel sommige van die risico’s op het eerste zicht misschien minder uidelijk zijn, zijn de gevolgen soms rampzalig. De kosten voor de verdediging kunnen enorm oplopen, terwijl rechterlijke uitspraken vaak genadeloos zijn.

Vijftien leerlingen en leerkrachten liepen lichte tot ernstige verwondingen op toen een defect airconditioningsysteem gedurende een lange tijd koolstofmonoxide en brandwerende chemicaliën in de school liet circuleren. Hoewel sommige slachtoffers slechts tijdelijke ademhalingsproblemen ondervonden, is de kans groot dat minstens één leerling een longtransplantatie moet ondergaan en een verkorte levensverwachting heeft. De huidige schadevergoedingen lopen in de miljoenen euro’s en zullen worden betaald door het schooldistrict en de ontwerper en installateur van het airconditioningsysteem.

In een groothandel in bouwmaterialen worden ook verf, lijm, oplosmiddelen en andere gevaarlijke stoffen opgeslagen en verkocht. Bij het lossen van een pallet met oplosmiddelen staat de pallet niet goed op de vork van de heftruck en valt hier vanaf. De verpakkingen breken open en de oplosmiddelen stromen de bodem in. De kosten voor het opruimen van de verontreiniging bedragen 15.000 euro.

Na een brand in een metaalverwerkend bedrijf, blijkt uit onderzoek van de verontreinigingsgraad, dat de waterafvoer van de brand en blusmiddelen de waterzuiveringsinstallatie in het bedrijf van de verzekerde beïnvloedt en dat het omringende leefmilieu wordt verontreinigd. Er dient te worden gesaneerd en er is lichamelijke schade en materiele schade veroorzaakt door verontreiniging tijdens en na een brand zoals giftige rook en verontreiniging door verontreinigd bluswater.

EIL Claims Intelligence Series

In ons EIL Claims Intelligence report reflecteren we op belangrijke thema's rondom milieuschades en hoe zij bedrijven van elk formaat kunnen raken, ongeacht de bedrijfssector.

Download het rapport

 
 

Downloads

 
 

Leer het team kennen

 
Milieuverzekering

Milieuverzekering

Underwriters & Claims Handlers

Ons ervaren team van underwriters en schadebehandelaars staan altijd klaar om je te helpen.

Leer ons kennen

Connecting Strengths

AIG Contact Guide

Al onze contactgegevens. Altijd bij de hand.

Download hier

Jouw Milieuverzekering Toolkit