Skip Navigation
 

Goede redenen om voor Mergers and Acquisitions verzekering van AIG te kiezen

Wat zijn mergers & acquisitions?

Mergers and Acquisitions (M&A) is een bedrijfsstrategie die zich bezighoudt met het kopen, verkopen en combineren van verschillende bedrijven. Zo kunt u werken aan het verbeteren van de financiële prestatie van een bedrijf zonder dat hiervoor een nieuwe entiteit vanaf nul opgebouwd hoeft te worden.

Streven naar het beste resultaat voor zowel kopers als verkopers

Fusie- en overnamedeals worden meestal als succesvol beschouwd als zowel koper als verkoper (of de bedrijven die fuseren) tijdens de onderhandelingen rekening gehouden hebben met de volledige betaalde prijs, de waarde die ze gecreëerd hebben voor hun aandeelhouders, de realiseerbare voordelen en zich bewust zijn van de mogelijke potentiële risico's.

Wat zijn mogelijke voordelen?

De redenen voor M&A activiteiten variëren vaak sterk. Vaak streven bedrijven naar het bereiken van schaalvoordelen en het benutten van cross-sell mogelijkheden, het groeien in marktaandeel, meer fiscale doeltreffendheid en het benutten van overige synergievoordelen.

Hoe helpt een verzekering?

Het verzekeren van fusies en overnames is een zeer gespecialiseerde dekking die het fusie- of overnameproces faciliteert en dit beter laat verlopen. Mogelijke risico's van de transactie die al worden voorzien, of die mogelijk op een later moment zichtbaar worden kunnen overgedragen worden naar een verzekeringspolis.

Voor wie?

Elk bedrijf dat een fusie, overname of herstructurering overweegt, kan een gespecialiseerde Mergers and Acquisition-dekking overwegen.

Wat is er verzekerd?

AIG biedt op maat gemaakte producten die ontworpen zijn voor transacties bij fusies en overnames.  Een internationaal team met AIG verzekeringsexperts werkt nauw samen met de onderhandelende partijen om de gewenste verzekeringsoplossing samen te stellen.

Een Warranties and Indemnities insurance dekt overtredingen in de ‘representations and warranties’ die gegeven worden bij de verkoop van een bedrijf. Verkopers kunnen zo voorkomen dat de opbrengsten van de verkoop moeten vaststaan op geblokkeerde rekeningen. Kopers weten zo dat garanties echte waarde hebben, zelfs als de verkoper niet in staat is de garantieclaim waar in de toekomst mogelijk sprake van zal zijn te betalen.

Een Tax Liability insurance kan verlies door een wijziging in de vereiste fiscale behandeling door een belastingbetaler van een transactie of investering verminderen of elimineren. Een belastingbetaler zal een transactie of investering door moeten zetten wanneer er sprake is van onzekerheid over de toepassing van belastingwetten of er niet genoeg tijd is om een fiscaal besluit af te wachten.

De Litigation Buyout insurance biedt een verzekeringsdekking voor reeds bestaande aansprakelijkheden of schadegevallen die bij een overname overgedragen moeten worden.