AIG Academy

Dé plek om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen in jouw vakgebied

  

Uitleg van experts

 

Regelmatig nieuwe Academies

Online te volgen

Academy op maat mogelijk

De AIG Academy is dé plek voor jou als verzekeringsmakelaar waar je op een toegankelijke manier kennis kan opdoen. Met regelmatige online webinars, trainingen en AIG Academies op locatie brengen onze experts je op een persoonlijke manier alles bij over actuele thema's, ontwikkelingen in de markt en vernieuwingen in onze producten. Wij vullen het programma regelmatig aan, zodat je op de hoogte blijft van wat er speelt. 

Momenteel zijn alle AIG Academies digitaal. Na aanmelding ontvang je een bevestingsmail met een link naar de online omgeving. Zo kan je je vanaf elke plek blijven ontwikkelingen. Wil je meer informatie over een onderwerp dat hier nog niet tussen staat? Laat het ons gerust weten!

Aankomende AIG Academies

Er staan op dit moment geen AIG Academies op de agenda

Recente AIG Academies

Marine Loss Control: Verlies containers tijdens zeereis

20 APRIL | 13:00 - 14:00 uur

Leer alles over de risico's van zeetransport met containers van onze Marine Loss Control expert Jan Rietberg. Na deze sessie heb je inzicht in het hoe en waarom deze containers tijdens het zeetransport vaak omvallen of zelfs deels overboord in zee verdwijnen. Ook hoor je meer over hoe een transportverzekering in deze situaties kan helpen.

Spreker: Jan Rietberg

Cyberrisico's en de impact van ransomware

21 APRIL | 10:00 - 10:45 uur

Cyber Risk Experts Stefan en Zico nemen je in deze sessie mee in de wereld van cyberrisico's. Je leert onder meer welke cyberrisico's er te onderscheiden zijn, de ontwikkelingen op het gebied van ransomware en welke impact dat heeft op organisaties. Hiernaast krijg je meer inzicht in de ontwikkelingen op schades en de oplossingen die AIG biedt.

Spreker: Stefan Zwager en Zico van Rooijen

Een kennismaking met Create & Go

11 MEI | 10:00 - 10:45 uur

Nederland behoort tot de meest gedigitaliseerde landen ter wereld en dat is ook zichtbaar in onze verzekeringsmarkt. Met Create & Go bieden wij digitale verzekeringsoplossingen voor partners en hun klanten en/of leden. Hoe dat er voor jou als makelaar uitziet? Dat en meer hoor je tijdens deze Academy, waarin aan de hand van verschillende voorbeeldcases duidelijk wordt hoe jij door Create & Go nog meer toegevoegde waarde kunt bieden aan jouw klanten.

Spreker: Nathalie van den Berg

Een kennismaking met de milieuverzekeringen van AIG

12 MEI | 10:00 - 10:45 uur

Deze AIG Academy is een kennismaking met de milieuverzekeringen van AIG, met een focus op het meestverkochte product EnviroPro. Tijdens deze interactieve sessie wordt het nut van een milieuverzekering aangetoond, laten we verschillende schadevoorbeelden zien en bespreken we uiteraard de dekking.

Spreker: Joas van den Berg

De impact van COVID-19 op de reisverzekering

18 MEI | 10:00 - 10:45 uur

Vorig jaar januari kwam de eerste schademelding omtrent COVID-19 bij ons binnen. Wat zijn sindsdien de gevolgen geweest voor de zakenreisverzekering? En hoe ziet de toekomst eruit? Tijdens deze Academy hoor je er meer over. Hiernaast krijg je meer inzicht in de schades, hoe wij daarmee omgaan én de nieuw ontwikkelde clausule.

Spreker: Vincent van de Wetering

Een kennismaking met CPI (Product Recall verzekering)

25 MEI | 10:00 - 10:45 uur

In deze AIG Academy leer je wat de trigger is van een CPI polis.  Ook weet je na deze sessie de verschillen in dekking tussen een AVB en CPI polis en hoe de third party recall dekking hierin verschilt. Dit wordt met duidelijke en sprekende schadevoorbeelden geïllustreerd. Tot slot hoor je meer over de doelgroep voor dit product en wat onze acceptatiecriteria zijn.

Spreker: Marloes van der Sman