Over AIG

AIG Europe, Netherlands

Crystal Building B

Rivium Boulevard 216 - 218

2909 LK Capelle aan den IJssel

Postbus 8606

3009 AP Rotterdam

 

010 - 453 54 55

info.rotterdam@aig.com

De wereld veiliger maken. Met die missie en voortbouwend op een geschiedenis die teruggaat tot 1919, helpt AIG bedrijven om op de toekomst voorbereid te zijn. We waren de eerste verzekeraar die bescherming bood tegen cyberrisico's, helpen steden voorbereid te zijn op natuurrampen en zorgen ervoor dat miljoenen organisaties wereldwijd in bedrijf kunnen blijven wanneer het tegenzit. Die ondernemerschap zit in ons DNA.

Naast dat wij ons inzetten voor onze klanten zijn wij toegewijd het juiste te doen voor onze collega's en de maatschappij. Zo moedigen wij onze werknemers aan om iets terug te doen voor de samenleving met ons Volunteer Time Off programma waarin zij een doel kunnen supporten dat hen aan het hart gaat. Bovendien doneren we elk jaar voor meer dan €6 miljoen aan non-profitorganisaties die onze werknemers ondersteunen.

AIG is wereldwijd actief in meer dan 80 landen en jurisdicties en biedt verschillende verzekeringsoplossingen om bedrijven te helpen hun risico's te managen. Het Nederlandse kantoor is opgericht in 1974 en telt inmiddels meer dan 120 enthousiaste en deskundige medewerkers. 

Regulering

AIG Europe S.A.

AIG Europe S.A. is een verzekeringsonderneming met rechtspersoonlijkheid, opgericht naar het recht van Luxemburg en geregistreerd bij de Luxemburgse Kamer van Koophandel onder nummer B218806. Het hoofdkantoor van AIG Europe S.A. is gevestigd aan de 35D Avenue J.F. Kennedy te (L-1855) Luxemburg.

Het Nederlandse bijkantoor van AIG Europe S.A., ook wel handelend onder de naam AIG Europe, Netherlands, is gevestigd aan de Crystal Building B, Rivium Boulevard 216 te (2909 LK) Capelle a/d IJssel. Kamer van Koophandel nr: 71305491 Correspondentieadres: Postbus 8606, 3009 AP Rotterdam Tel.: +31 (0)10 453 54 55.

Toezichthouder

AIG Europe S.A. is een schadeverzekeraar, heeft een vergunning van de Luxemburgse Minister van Financiën en staat onder toezicht van Commissariat aux Assurances.

Contractstermijn

AIG Europe, Netherlands onderschrijft de door het Verbond van Verzekeraars aangenomen "Gedragscode geïnformeerde verlenging en contractstermijnen particuliere schade - en inkomensverzekeringen".  Deze gedragscode voorziet in een aantal rechten voor de consument inzake de opzeggingsmogelijkheid en duurtijd van de particuliere verzekeringsovereenkomst. U vindt de gedragscode op de website van het Verbond van Verzekeraars.

Beloning voor het intermediair

Lees hier meer over hoe AIG omgaat met de beloning voor het intermediair.

Sanctions Notice statement 

Lees hier meer over AIG en Sanctions.