Ga naar hoofdinhoud

Milieu

Onze milieuverzekering dekt de kosten die ontstaan na milieuschade. Bovendien bieden wij standaard onze PIER service aan voor 24/7 assistentie.

Waarom AIG voor Milieuverzekering verzekering?

Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met milieuaansprakelijkheden. Door een toenemend publiek bewustzijn en strengere milieuwetgeving worden bedrijven vaker aansprakelijk gehouden voor milieuschade. Denk bijvoorbeeld aan een raffinaderij waar een lekkende olietank en vervuild bluswater kunnen zorgen voor overlast tot in de wijde omtrek. Maar ook een sportschool kan te maken krijgen met vervuiling die de omgeving raakt. En een transporteur van goederen kan geconfronteerd worden met een vervuiling tijdens transport.

Het AIG Voordeel

Wij kijken altijd naar verzekeringsoplossingen op maat en bieden een dekking die past bij de wensen van de klant. Zo kunnen wij onder meer dekking op maat bieden voor schade aan de biodiversiteit, schade gedurende het transport, een eigen locatiedekking, bedrijfsstilstand en werken bij derden. Bovendien bieden wij standaard onze PIER (Pollution Incident and Environmental Response) service aan. Zo krijgen bedrijven assistentie precies wanneer dat nodig is. 

AIG Milieuverzekering oplossingen

Onze milieuaansprakelijkheidsverzekeringen zijn op maat gemaakte verzekeringen om in de behoeften van allerlei soorten bedrijven te voldoen.

AIG biedt verschillende producten aan om in die behoeften te kunnen voorzien. Drie van onze producten zijn hieronder weergegeven. 

Biedt een verzekering voor uw milieu-aansprakelijkheidsrisico’s. En is met name gericht op schade ontstaan door verontreiniging al dan niet voortvloeiend uit uw bedrijfsactiviteiten. Wij bieden mogelijkheden voor zowel locaties in Nederland als daarbuiten.

Biedt een verzekering voor alle bedrijven die werkzaamheden bij derden verrichten. Denk hierbij aan aannemers, installatiebedrijven etc, maar ook voor  landeigenaren en projectontwikkelaars die werkzaamheden laten uitvoeren op hun terreinen.

Biedt een verzekering voor bedrijven die zich bezighouden met asbestverwijdering of bedrijven die asbest laten verwijderen op hun terrein.