Insights

November 2021

Global solutions for local issues

De “Financial Interest Clause” (FIC of FINC) is een populaire optie voor internationale bedrijven om dekking te garanderen en compliant te blijven. Vooral in landen waar lokale risico’s moeilijk te kwantificeren zijn, maar toezicht op lokale wetgeving sterk aanwezig is.

Oktober 2021

Windenergie: Beperk de milieurisico’s

Het voordeel van duurzame energie is onmiskenbaar. Maar duurzame energie brengt een aantal milieubedreigingen met zich mee waarmee we om moeten leren gaan.

22 juni 2021

Hoe AIG omgaat met de nieuwe WBTR

De nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) treedt op 1 juli 2021 in werking. Lees meer over de wet en dat er voor klanten van AIG niets verandert.

1 april 2021

D&O: vijf ontwikkelingen om alert op te zijn

Het dynamische vakgebied van bestuurdersaansprakelijkheid is altijd in beweging. Wij zien wij een vijftal D&O risico's om in de komende jaren alert op te blijven.

11 november 2020

Cyber als Mindf*ck

Ooit in een Mindf*ck illusie van Victor Mids en Oscar Verpoort getrapt? Dit is je niet te verwijten. Hun experimenten zijn perfect uitgevoerd en hoe beter je kijkt, hoe minder je de clou kunt ontdekken.

20 april 2020

Ransomware: Zo beheer je dit risico

Ransomware is volgens onze wereldwijde data namelijk de grootste oorzaak van cyberschades op dit moment. Maar hoe beheers je als organisatie dit cyberrisico wanneer we steeds meer thuiswerken?

10 maart 2020

Alles achtergelaten en opnieuw geluk gevonden

Met een militaire coup, de decembermoorden en een binnenlandse burgerloog was het erg onrustig in Suriname. Annie vertrok daarom op jonge leeftijd met twee koffers naar Nederland. Die moeilijke stap pakte goed uit. “Ik voel me gewoon happy hier”. 

10 december 2019

De juiste man op de juiste plek

"Ik geloof erin dat ik in mijn werk écht wat bijdraag aan de maatschappij." Als kleine jongen was hij al gefascineerd door de natuur en diezelfde passie zet hij nu in om bedrijven te helpen met het voorkomen en beperken van schade aan de natuur. 

19 november 2019

Een leven lang leren

Rosita had op haar 19e twee masteropleidingen afgerond en startte daarmee bij AIG als schadebehandelaar. Inmiddels kunnen er bijna twee opleidingen aan haar toch al rijke cv worden toegevoegd en werd Rosita geselecteerd voor een trainingsprogramma van AIG. Eerste bestemming? New York.

31 oktober 2019

Van matroos tot Marine Risk Consultant

Hoe belandt een eerste stuurman in een functie als Risk Consultant? Voor Jan is dat helemaal niet zo’n vreemde stap. Hoe een matroos via de Middellandse Zee en Noord-Afrikaanse kust zijn weg aan wal vond en nu wereldwijd bedrijven helpt veilig hun transport uit te voeren.

31 oktober 2019

Cyber: wel bewust, niet bekend

Hoewel steeds meer ondernemingen een cyberverzekering overwegen, is de dichtheid van cyberverzekeringen in Nederland nog klein. Is het wel duidelijk genoeg welke cyberrisico’s een bedrijf exact loopt en wat de impact is wanneer dit getroffen wordt door een cyberincident?

30 september 2019

US Securities Class Actions - Q2 2019

Class action filings against companies headquartered outside the US continued at elevated levels in the first half of 2019. This article is a follow up on our 2019 Q1 review on class action trends.

 

8 augustus 2019

Cyber Claims Report 2019

Business email compromise (BEC) has overtaken ransomware and data breach by hackers as the main driver of AIG EMEA cyber claims, according to the latest cyber claims statistics. Nearly a quarter of reported incidents in 2018 were due to business email compromise (BEC), up significantly from 11% in 2017.

12 juli 2019

US Securities Class Actions - Q1 2019

This article is a follow up on our 2018 full year review on class action trends. Class action filings against companies headquartered outside the US continued at elevated levels in the first quarter of 2019.

 

17 april 2019

10 tips om een recall te voorkomen en managen

Het aantal terugroepacties in de voedingsmiddelenindustrie is de laatste jaren flink gestegen. In Nederland zelfs met 23% in 2017, en nog eens 16% in 2018 volgens cijfers uit de RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed). "Maar de meeste incidenten en contaminaties ontstaan niet binnen uw eigen bedrijf, maar bij uw toeleverancier", zegt  Marloes van der Sman.