Een leven lang leren

Jezelf kunnen zijn, wij juichen het toe. Ongeacht jouw geslacht, religie, seksuele geaardheid of etniciteit waarderen we jou om wie je bent, wat je denkt en wat je zegt. In de serie BeingYou@AIG ontmoet je mensen die AIG uniek maken. Zoals Rosita van Wanrooij, die al op haar 19e twee masteropleidingen had afgerond en daarmee bij AIG startte als schadebehandelaar. Inmiddels kunnen er bijna twee opleidingen aan haar toch al rijke cv worden toegevoegd en werd Rosita geselecteerd voor een trainingsprogramma van AIG. Eerste bestemming? New York. "Ik kan me voorstellen dat je bij andere bedrijven langer moet wachten op zulke mogelijkheden."

Hier wordt mijn ontwikkeling gestimuleerd en kan ik buiten de gebaande paden kijken

Wie is Rosita van Wanrooij en hoe ben jij bij AIG terecht gekomen?

Ik ben 22 jaar en werk als schadebehandelaar op de afdeling Accident & Health. Hier ben ik terecht gekomen via mijn studie Rechtsgeleerdheid. Daar heb ik de minor Dood en letsel gedaan. Dat klinkt misschien zwaar, maar het was juist erg interessant. Hier kwam ik voor het eerst in contact met de behandeling van letselschadezaken. Met die interesse heb ik eerst een master Gezondheidsrecht gevolgd en vervolgens de master Aansprakelijkheid en verzekeringsrecht afgerond. Vanuit die masteropleiding mocht ik bij AIG een stage volgen en inmiddels werk ik hier nu al 2 jaar.

Met al die kennis op zak startte je al op je 19e bij AIG. Hoe heb je dat ervaren?

Ik heb eigenlijk nooit heel bewust over carrière maken nagedacht. Ik wilde mij gewoon ontwikkelen op het gebied waar mijn interesse lag. Gelukkig kon ik na mijn stage dan ook direct bij AIG aan de slag. Hier heeft mijn leeftijd nooit een rol gespeeld. Ik kon direct meedraaien met het team en kreeg mijn eigen verantwoordelijkheden.

Je wist al op jonge leeftijd hoe je je wilde ontwikkelen. Wat vind je zo leuk aan jouw vak?

Ik vind mijn werk zo leuk omdat ik veel rechtstreeks contact heb met benadeelden en je je steeds moet verdiepen in een ander onderwerp. Bij de beoordeling van dekking of aansprakelijkheid kan je met verschillende aspecten te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld aan verkeersregels, regels waar werkgevers aan moeten voldoen, regels voor heftrucks in een warehouse. En zo zijn er nog zo veel meer onderwerpen. Het juridische vlak gaat hier heel erg samen met het menselijke. Zo kijk ik bij letselschade naar wat mensen aan hulp nodig hebben en hoe ze herstellen. Naast letselschades worden op mijn afdeling ook de ongevallenschades behandeld. Bij de behandeling van dergelijke schades focus je je juist wel meer op de algemene voorwaarden. Deze afwisseling maakt mijn werk heel uitdagend.

Bij AIG krijg ik veel mogelijkheden om opleidingen te volgen, wat echt fantastisch is. Ik kan me voorstellen dat je bij andere bedrijven langer moet wachten op zulke mogelijkheden.

Wat maakt de verzekeringsindustrie zo'n goede plek om jezelf zo te kunnen ontwikkelen?

Ik kan het natuurlijk alleen nog hier bij AIG beoordelen, en wat dat betreft is het een makkelijke vraag. Want je krijgt hier heel veel vrijheid. Men is flexibel, het is mogelijk om thuis te werken en je krijgt veel vertrouwen als je in dienst komt. Ik vond het fijn dat ik direct aan de slag mocht en verschillende soorten schades kon behandelen. Daarnaast krijg ik bij AIG veel mogelijkheden om opleidingen te volgen, wat echt fantastisch is. Zo heb ik al een opleiding Licht letsel afgerond en volg ik nu de opleiding Middelzwaar letsel. Ik kan me voorstellen dat je bij andere bedrijven langer moet wachten op zulke mogelijkheden.

En de mooiste mogelijkheid diende zich al snel aan

Toen ik net in dienst kwam bij AIG mocht ik solliciteren voor de AIG Academy, een wereldwijd programma van twee jaar voor mensen met nog weinig ervaring in de verzekeringswereld. Ik werd toegelaten en had vervolgens de eerste bijeenkomst in New York. Hier werden verschillende activiteiten georganiseerd waar je heel veel leert op een leuke manier. Ik zat dus net bij AIG en was echt met mijn neus in de boter gevallen! Tijdens dit programma is er elk kwartaal een toets die je moet halen om door te gaan en tussendoor volg je online trainingen. Bij de tweede bijeenkomst in New York werden we ook uitgedaagd om mee te denken over complexe onderwerpen, zoals het effect van klimaatverandering op verzekeringen. Dat levert interessante discussies op met mensen van over de hele wereld en is dus erg leerzaam.

Heb je na het opdoen van al die kennis inmiddels geen genoeg van leren?

Ik stop hier niet met leren. Ik vind het ook heel belangrijk dat binnen AIG mijn ontwikkeling wordt gestimuleerd en dat ik buiten de gebaande paden kán kijken. Zoals dat ik dankzij de AIG Academy kan werken aan iets wat buiten mijn discipline ligt, dat vind ik erg leuk. Ook rond ik in december mijn opleiding af voor Middelzwaar letsel, die ik een jaar lang heb gevolgd. Het studeren zit er dus nog steeds in, al denk ik dat ik het volgend jaar wat rustiger aan doe.

Zoeken