Schadeverzekering voor Verkeersdeelnemers

Met deze verzekering ben je verzekerd tegen schade die je als werknemer oploopt bij een verkeersongeval tijdens het werk.

Schadeverzekering voor Verkeersdeelnemers

De verkeersdrukte in Nederland neemt de laatste jaren fors toe. Daarmee stijgen de filezwaarte en extra reistijd voor alle weggebruikers. Met deze toenemende verkeersdrukte groeit ook het aantal verkeersongevallen. Onze Schadeverzekering Verkeersdeelnemers biedt zekerheid als één van uw werknemers bij een verkeersongeval schade veroorzaakt.

De juiste dekking en dienstverlening

Als één van uw werknemers bij een ongeval betrokken raakt is dit erg vervelend. Uw werknemer kan hier letsel of materiële schade aan overhouden. Helaas kunnen wij die schade niet wegnemen. Maar wij helpen u wel de schade te vergoeden. Dit doen wij standaard tot € 1.000.000,- en tegen een premietoeslag van 15% tot € 2.500.000,-.

Werknemers zijn verzekerd in de volgende situaties

  • Tijdens dienstreizen
  • Tijdens woon-werkverkeer
  • Tijdens in-, op- en uitstappen van het motorrijtuig
  • Tijdens het verrichten van noodreparaties
  • Op het terrein van tankstations

Wie zijn er verzekerd?

Al uw werknemers, stagiairs, vrijwilligers, gedetacheerden, oproep-, vakantie- en uitzendkrachten zijn standaard verzekerd in de collectieve Schadeverzekering Verkeersdeelnemers. Ook de directeur-grootaandeelhouder is standaard meeverzekerd. U kunt zzp’ers aanvullend meeverzekeren.

24-uurs dekking

U kunt optioneel een 24-uurs dekking afsluiten op de personenauto’s die u in eigendom heeft, least of huurt. Inzittenden zijn dan verzekerd, ook als het verkeersongeval niet heeft plaatsgevonden tijdens diensttijd of woon-werkverkeer. Daar heeft u dan geen aanvullende polis meer voor nodig. Ook kunt u bestuurders van gekentekend land- en werkmaterieel meeverzekeren.

Geen aansprakelijkheidsvereiste

Deze verzekering keert uit op basis van daadwerkelijke schade. Het maakt dus geen verschil of u als werkgever wel of niet aansprakelijk bent.

Wereldwijde dekking

Uw werknemers zijn bij ons wereldwijd verzekerd.

Verzekeringskaarten

Wat is wel en niet verzekerd? Lees het in onze verzekeringskaarten.

Broker Toolkit

Makelaars vinden alle informatie om succesvol met ons samen te werken in de AIG Broker Toolkit.

Gerelateerde documenten

Bekijk alle documenten voor deze verzekering.