Marine Cargo

Onze Marine Cargo polissen dekken het vervoer van goederen over zee, over land of door de lucht. De dekking wordt doorgaans op basis van All Risks geleverd voor fysiek verlies of schade gedurende de gehele reis van "warehouse tot warehouse". Onze polissen kunnen worden uitgebreid met dekkingen voor de opslag van goederen, montage, etc. Neem gerust contact met ons op om onze mogelijkheden te bespreken.

Klanten hebben toegang tot ons wereldwijde netwerk van Marine Loss Control Engineers. Zij kunnen helpen de maritieme risico’s van klanten te identificeren en oplossingen te leveren zodat risico's tot een minimum worden beperkt. De doorgewinterde professionals van het team hebben gemiddeld 25 jaar ervaring in de branche en de meesten hebben een licentie als Master Mariners met zeegaande ervaring.

Best Fit & Minimumpremie

AIG Marine levert maatwerk. Dit betekent dat wij graag met je aan de slag gaan om ook voor de meest uitdagende risico’s tot een gepaste oplossing te komen.

Best Fit

Wij hebben oplossingen voor elk bedrijf dat op zoek is om hun risico's af te dekken gedurende de gehele reis van "warehouse tot warehouse". Vooral voor middelgrote tot grote bedrijven en bedrijven met een multinationaal karakter bieden wij uitgebreide oplossingen.

Minimumpremie

Minimumpremie € 7.500,-

Minimumpremie voor een internationaal programma € 15.000,-

Schadevoorbeelden

Chemische geur bij keukenapparatuur

Onze klant, een handelsbedrijf dat keukenmateriaal importeert, had een lading siliconen kookapparatuur verscheept ter waarde van ongeveer € 1,3 miljoen. Wij ontvingen een claim voor schade aan de goederen die was ontstaan ​​tijdens het transport. Door een chemische geur was de apparatuur onbruikbaar geworden voor de verkoop. De schade werd gedekt door onze stock-through put polis. Deze polis geeft dekking voor vervoer over zee, over land en tijdens opslag. De lading was opgeslagen in een magazijn van een lokaal expeditiebedrijf.

AIG wees een lokaal expertisebureau aan om te onderzoeken wat de oorzaak van de schade was. Door gedetailleerd onderzoek van de omgeving van transport en opslag, concludeerde men dat de geur werd veroorzaakt door een andere lading die naast de kookapparatuur in het magazijn was geplaatst.

Vuur- en waterschade aan lading

De bemanning van een bulk carrier onderweg van Europa naar Azië met 55.000mt kunstmest aan boord ontdekte een sterke rookgeur komend uit 2 van de ruimen. Het schip moest uitwijken naar de dichtstbijzijnde haven en de ruimen werden gevuld met zeewater om de stijgende temperatuur en brand tegen te gaan. Het schip vervolgde haar reis naar de loshaven.

AIG verzekerde de lading aan boord voor ongeveer € 20 miljoen. Ongeveer de helft van de lading was aangetast door het zeewater.

Een team bestaande uit marine en brand-experts, de vertegenwoordigers van de P&I club van het schip en AIG’s Major Loss Claims-Handler begeleidden de klant door het claimproces. Toen uit forensisch onderzoek bleek dat de brand niet was ontstaan door de lading heeft AIG een voorschotbetaling gedaan van € 3 miljoen. Daarnaast zijn onze experts in staat gebleken om het verdere verlies te beperken door de goederen te verkopen voordat het regenseizoen begon. 9 maanden nadat de schade was voorgevallen, was de verzekerde voor € 6,8 miljoen gecompenseerd.

 

Gerelateerde documenten

Bekijk alle documenten voor deze verzekering.