Werken bij AIG

Werken bij AIG betekent werken aan een veiligere wereld. Help jij ons mee?

De wereld veiliger maken. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1919 helpt AIG bedrijven om op de toekomst voorbereid te zijn en bieden we hulp wanneer dat het meest nodig is. Zo waren we de eerste verzekeraar die bescherming bood tegen cyberrisico's, helpen we steden om voorbereid te zijn op natuurrampen en zorgen we ervoor dat miljoenen organisaties wereldwijd kunnen doorgaan wanneer het tegenzit. Dit ondernemerschap zit in ons DNA.

We zetten ons niet alleen in voor onze klanten. Ook zijn wij gedreven om goed te doen voor onze collega's en de maatschappij. Zo helpen wij jou als collega om iets terug te doen voor de samenleving om jou heen door middel van ons Volunteer Time Off programma. Hierbij kun je een doel ondersteunen dat je na aan het hart ligt. Ook  doneren wij elk jaar meer dan €6 miljoen aan non-profitorganisaties die door de AIG medewerkers worden aangedragen. 

Onze overtuigingen

We can do better

Own a safer future

Inspired by clients

A diverse place to work

Be curious and do it

Personal & relevant

Workforce of the future

Onze mensen maken hét verschil voor AIG. Er is namelijk maar één iemand zoals jij. Daarom vinden we persoonlijke ontwikkeling en groei essentieel. Want de wereld om ons heen verandert continue en daar willen we snel op in kunnen spelen. Bij AIG zijn we steeds op zoek naar verbetering, zijn we flexibel en staan we open voor veranderingen en nieuwe ontwikkelingen. Dit kenmerkt onze 'workforce of the future'.

Diversity, Equity and Inclusion

Jezelf kunnen zijn, wij juichen het toe. Ongeacht jouw geslacht, religie, seksuele geaardheid of etniciteit waarderen we jou om wie je bent en wat je denkt. De diversiteit in ons team is één van onze grootste waarden. Onze collega's maken dat we onze klanten beter begrijpen, onze innovatie creatiever wordt en dat we vanuit een brede blik naar zaken kunnen kijken. Daarom vinden wij inclusiviteit belangrijk in onze cultuur en streven wij ernaar divers talent aan te trekken, te ontwikkelen en te behouden.

Talentontwikkeling

Bij AIG is jouw talent een groot goed en heeft het onze volle aandacht. Zo zijn er diverse programma's waarin jouw talent alle kansen krijgt om zich te ontwikkelen. Van wereldwijde talent development programma's tot aan het levenlang leren met cursussen en trainingen. Met ons 'competency framework' en het 'performance management proces' houden jij én wij jouw ontwikkeling bij AIG levend. 

Early career - Discover your potential

Bij AIG investeren we in talent. Met een tweejarig gestructureerd programma ondersteunen we jou bij jouw persoonlijke groei en ontwikkeling als verzekeringsprofessional. In dit programma vergroot je on-the-job snel en effectief jouw kennis en vaardigheden, leer je navigeren in een grote internationale organisatie en bouw je een netwerk van klanten en collega’s ‘all over the world’. Ontdek en ontwikkel jouw kracht met het AIG early career programma. 

Hoe gaat het solliciteren in zijn werk?

Je solliciteert via ons Workday systeem. Hier laat je weten wie je bent, waarom je graag bij AIG wil werken en wat jou aanspreekt in de rol.

Het eerste contact vindt plaats met HR. Je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Afhankelijk van de rol heb je jouw eerste kennismaking met jouw toekomstig manager of één van onze HR-medewerkers.

We kunnen ons voorstellen dat zowel jij als wij na de eerste indruk nog veel vragen hebben. Zo wil je misschien een nog betere indruk krijgen van wat de rol inhoudt en willen wij nog beter weten wie jij bent, wat jouw drijfveren zijn en wat jij van de nieuwe uitdaging verwacht. Een vervolggesprek (of meerdere) vindt met de manager plaats of eventueel met collega's waar je mee gaat samenwerken.

In onze gesprekken zullen wij beiden een beeld krijgen van de benefits die bij de functie horen. Wanneer wij hier samen een goede indruk van hebben zullen wij jouw een goed voorstel doen. Deze ontvang je in concept. Voor vragen hierover kun je bij een van onze HR-medewerkers terecht.

Nadat we de positieve uitslag van een screening, inclusief backgroundcheck, hebben en we overeenstemming hebben bereikt over de overeenkomst en jouw startdatum, ontvang je het definitieve contract om te ondertekenen.

Vlak voor je daadwerkelijk start bij AIG beginnen we met het onboarding proces. Ons NL Young Professionals team heeft een gids samengesteld met alle stappen die we met elkaar doorlopen om jou een succesvolle landing in onze organisatie te bezorgen.

Wat onze collega's zeggen

Max der Weduwe

Underwriter M&A

Max der Weduwe

"Wat mij enthousiast maakt over AIG is de vrijheid om in verschillende projectteams te werken en zo mee de richting van het bedrijf te bepalen."

Vanda Chhun

Underwriter Property

Vanda Chhun

"Vanaf dag 1 bij AIG voelt het prettig hoe er met elkaar om wordt gegaan. Iedereen is behulpzaam en staat voor elkaar klaar. Plezier in het werk maakt perfectie in het werk."

Raghni Bindesrisingh

Claims Adjuster Casualty

Raghni Bindesrisingh

"Al vanaf dat ik hier als werkstudent aan het werk ben, werk ik met veel plezier bij AIG. Hetgeen wat mij het meest trekt binnen AIG zijn de doorgroeimogelijkheden en de deuren die binnen AIG voor jou open gaan"