Fusies & Overnames

Versoepelt het fusie- of overnameproces door mogelijke risico’s over te dragen naar een verzekeringspolis. Zelfs als die pas later zichtbaar worden.

Fusies & Overnames

Bij fusies en overnames biedt AIG verzekeringen op maat. Ons internationale team met verzekeringsexperts werkt nauw samen met de onderhandelende partijen om de gewenste verzekeringsoplossing samen te stellen. 

Voor wie is deze verzekering?

Elk bedrijf dat een fusie, overname of herstructurering overweegt, kan een gespecialiseerde Mergers and Acquisition-dekking overwegen.

Wat is er verzekerd?

AIG biedt op maat gemaakte producten die ontworpen zijn voor transacties bij fusies en overnames. Een internationaal team met AIG verzekeringsexperts werkt nauw samen met de onderhandelende partijen om de gewenste verzekeringsoplossing samen te stellen.

Fusies & Overnames

Wat zijn Mergers & Acquisitions?

Mergers and Acquisitions (M&A) is een bedrijfsstrategie die zich bezighoudt met het kopen, verkopen en combineren van verschillende bedrijven. Zo kunt u werken aan het verbeteren van de financiële prestatie van een bedrijf zonder dat hiervoor een nieuwe entiteit vanaf nul opgebouwd hoeft te worden.

 

Wat zijn mogelijke voordelen?

De redenen voor M&A activiteiten variëren vaak sterk. Vaak streven bedrijven naar het bereiken van schaalvoordelen en het benutten van cross-sell mogelijkheden, het groeien in marktaandeel, meer fiscale doeltreffendheid en het benutten van overige synergievoordelen.

 

Het beste resultaat voor zowel kopers als verkopers

Fusie- en overnamedeals worden meestal als succesvol beschouwd als zowel koper als verkoper (of de bedrijven die fuseren) tijdens de onderhandelingen rekening gehouden hebben met de volledige betaalde prijs, de waarde die ze gecreëerd hebben voor hun aandeelhouders, de realiseerbare voordelen en zich bewust zijn van de mogelijke potentiële risico's.

 

Hoe helpt een verzekering?

Het verzekeren van fusies en overnames is een zeer gespecialiseerde dekking die het fusie- of overnameproces faciliteert en dit beter laat verlopen. Mogelijke risico's van de transactie die al worden voorzien, of die mogelijk op een later moment zichtbaar worden, kunnen overgedragen worden naar een verzekeringspolis.

 

Broker Toolkit

Makelaars vinden alle informatie om succesvol met ons samen te werken in de AIG Broker Toolkit.

Gerelateerde documenten

Bekijk alle documenten voor deze verzekering.