Logistieke Aansprakelijkheid

Verzekeringsoplossingen op maat om de aansprakelijkheid af te dekken voor expediteurs, vervoerders, stuwadoors, scheepswerven, terminals en meer.

Logistieke Aansprakelijkheidsverzekering

Elke partij in de supply chain draagt bij aan het veilig vervoeren, behandelen en opslaan van goederen. Het logistieke proces brengt dan ook verschillende risico's mee, met soms complexe aansprakelijkheidskwesties.

Oplossingen op maat

Wij bieden oplossingen op maat om deze aansprakelijkheid af te dekken voor expediteurs, vervoerders, stuwadoors, scheepswerven, terminals en meer. Waar ook ter wereld. Onze oplossingen kunnen ook met onze andere producten worden gecombineerd zodat u een totaaloplossing gepresenteerd krijgt en dekkingen op elkaar aansluiten.

Stuwadoor

Dekking voor de aansprakelijkheid bij schade aan eigendommen van derden en bij lichamelijk letsel ontstaan bij het laden en lossen van schepen.

 

Scheepswerf

Dekking voor de aansprakelijkheid bij schade aan eigendommen van derden en bij lichamelijk letsel ontstaan bij de zorg en bewaring van schepen.

 

Terminal Operator

Combineert de aansprakelijkheid voor de Stuwadoor en Scheepswerf met andere dekkingen, afhankelijk van de activiteiten van de klant.

 

Expediteur

Dekking voor aansprakelijkheid van expediteurs al dan niet met opslag en additionele diensten (VAL) voor derden.

 

Vervoerder

Dekking voor aansprakelijkheid van zowel fysieke als papieren vervoerders waar ook ter wereld.

 

Multinational oplossingen

Goederenvervoer gaat over zee, land of internationale grenzen. Hierdoor wordt het steeds belangrijker, maar ook moeilijker, om deze producten te volgen. Door globalisering ontstaat er bovendien meer handel met minder ontwikkelde landen, waardoor het risico van diefstal of schade voor goederen in doorvoer blijft stijgen. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1919 is AIG dé partner voor op maat gemaakte en naadloze Multinational verzekeringsoplossingen.  

 

Broker Toolkit

Makelaars vinden alle informatie om succesvol met ons samen te werken in de AIG Broker Toolkit.

Gerelateerde documenten

Bekijk alle documenten voor deze verzekering.